Servicii
Echipa noastră de specialiști în design de iluminat vă oferă consultanță pe tot parcursul proiectului, îmbinând dorințele dvs cu reglementările date de standarde și convenții, dar și de factorii estetici, culturali și tehnologici care se pretează în funcție de caz. Luăm în considerare eficiența energetică, calitatea iluminatului, costul, performața corpurilor de iluminat folosite. Pentru a duce la împlinirea conceptului, echipa noastră dispune de cunoștințe tehnice în ceea ce privește standardele și trendurile de pe piață, ultimele noutăți în materie de corpuri de iluminat, cunoștințe fotometrice, energetice, a sistemelor de control, dar și arhitecturale și estetice.
Industrie
Cum poate influența iluminatul în domeniul industriei productivitatea, rigurozitatea controlului de calitate, dar și siguranța și bunăstarea angajaților?
Citește mai multLăcașe de cult
Ce principii de design luminotehnic abordăm în ceea ce privește spațiile religioase? Cum definim cantitatea și calitatea de lumină necesare pentru aceste spații pentru a potenția calitatea interiorului, dar și dimensiunea spirituală?
Citește mai multOspitalitate
Cum realizează lumina o atmosferă confortabilă pentru clienții din această industrie? Fie că vorbim de restaurante, hoteluri, cazinouri, resort-uri spa-uri, etc. lumina joacă un rol esențial!ME
Citește mai multBirouri
Cum putem să creem concepte bazate în special pe confortul vizual al angajaților? Iluminatul birourilor cuprinde de la fațada clădirii, la birourile efective sau sălile de conferință, iar în toate aceste spații asigurăm respectarea ritmului circadian și economisirea energiei electrice!
Citește mai multSpații comerciale
După ce principii ne ghidăm pentru a crea clienților o adevărată experiență de cumpărare? Dar în același timp, să ținem cont și de confortul vizual al personalului, flexibilitate și economisirea energiei electrice?
Citește mai multSpații publice
Iluminarea piațetelor, a fațadelor clădirilor, a parcurilor, a podurilor, pe scurt iluminatul peisajului urban, se încadrează aici. Cum luăm în considerare necesitățile zonei, caracteristicile arhitecturale, luminile adiacente, dar și restricțiile pentru a le oferi oamenilor o adevărată experiență urbană pe timpul nopții?
Citește mai multMuzee
Ce aspecte se iau în considerare pentru a proteja și evidenția exponatele în acest timp? Iluminatul de muzee presupune iluminatul operelor de artă, a eventualelor detalii arhitecturale, a traseului vizitatorului prin spațiu, manipularea luminii naturale etc.
Citește mai multNevoile pe care trebuie să le satisfacă lumina
- Nevoia de orientare în spațiu
- Nevoia de orientare în timp ( de exemplu, jet lag-ul apare pentru că ceasul intern nu mai este sincronizat cu lumina percepută de ochi)
- Nevoia de a înțelege structura formelor
- Nevoia de a ne păstra concentrarea pe parcursul activităților desfășurate
- Nevoia de spațiu personal
- Nevoia de stimul vizual
- Nevoia de ordine
- Nevoia de securitate
Pașii de urmat în procesul de design de iluminat
Procesul de proiectare a iluminatului este complex, deoarece fiecare proiect este diferit dispunând de diverse variabile, dintre care unele greu de măsurat sau simulat. Pentru a obține rezultatele dorite, designerii noștri urmează niște pași specifici.
1.Analiza proiectului
- dorințele și necesitățile clientului
- bugetul
- analiza SWOT a iluminatului actual
- analiza locației: materiale, obstacole, suprafețe reflexive
- restricții de montaj
2.Stabilirea conceptului de design de iluminat
- stabilirea obiectivelor
- crearea de schițe, moodboard-uri și mock up-uri
- stabilirea ierarhiilor
3.Verificarea conceptului
- alegerea corpurilor de iluminat potrivite conceptului atât din punct de vedere tehnic cât și estetic. Printre caracteristicile tehnice unui corp de iluminat de care se ține cont în fiecare proiect se numără: fluxul luminos, distribuția fotometrică, puterea, eficiența, eficacitatea, temperatura de lumină, indicele de redare a culorii. Factorii estetici cuprind: forma carcasei corpului de iluminat, materialul din care este confecționat și finisajele acestuia, mărimea.
- simularea luminotehnică prin care se verifică respectarea standardelor: iluminarea zonei de activitate, indicele de strălucire, contrastul, uniformitatea, interacțiunea cu lumina zilei etc., utilizând softuri de specialitate
- de asemenea, specialștii în design de iluminat se ocupă și de sugerarea sistemelor de control și a senzorilor dacă este cazul. Aceștia determină cea mai bună eficiență și mentenanță posibilă în funcție de buget.
4.Producția corpurilor de iluminat
- începem producția corpurilor de iluminat necesare proiectului
5.Implementarea proiectului
- alături de acestea livrăm toate planurile, elevațiile și instrucțiunile de instalare necesare
- Analizarea proiectului
- Stabilirea conceptului
- Simularea luminotehnica
- Producția corpurilor de iluminat
- Implementarea proiectului