Designul și corpurile de iluminat arhitectural pentru Palatul Vulturul Negru din Oradea, România, este unul dintre proiectele realizate de Electro Max cu care se mândrește și Visioluce astăzi. Acest proiect a fost realizat în colaborare cu Luxten, împreună cu care am realizat o serie de proiecte în centrul orașului: Palatul Moskovits, Biserica cu Lună și Podul Ferdinand.
Palatul Vulturul Negru este o clădire simbolică pentru orașul Oradea, fiind considerat un monument arhitectonic. Clădirea datează din 1908, fiind proiectată de arhitecții Marcell Komor și Dezső Jakab, în stil secession. Fațada are și influențe baroce fiind bogat decorată cu flori, vulturi, siluete umane și modele curbilinii. Aceasta este cea mai mare și mai reprezentativă clădire a stilului secession din Transilvania.
Clădirea este formată din două corpuri legate de un pasaj vitrat. Aceasta are un parter înalt și 4 etaje. Fațada dinspre Piața Unirii este asimetrică și găzduiește celebrul vitraliu cu Vulturul Negru care a făcut această clădire faimoasă. Pe această fațadă se poate remarca și turnul cu ceas.
În prezent clădirea găzduiește mai multe cluburi, cafenele, dar și birouri.
Reabilitarea acestei clădiri a durat din 2014 până în 2017. În anul 2016 am luat la parte la crearea sistemului de iluminat arhitectural în colaborare cu Luxten.
Pentru scoaterea în evidență a clădirii am folosit în special proiectoare din seria Galaxy. Având în vedere nuanțele predominant calde în care a fost renovată clădirea, am folosit o temperatura de lumina ( CCT) în valoare de 3000K.
Prin implementarea acestui proiect de iluminat arhitectural pe fațada acestui obiectiv turistic, turiștii au parte de o întreagă experiență vizuală și în timpul nopții.
Toate corpurile de iluminat folosite sunt dotate exclusiv cu tehnologia led. Acest fapt duce la o scăderea semnificativă a consumului de energie, dar și a costurilor de mentenanță.